Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. május 11., péntek

Koffeintartalmú italok: Kólafélék



   Azok a Yo-Yo szindrómában szenvedők, akik érzékenyen reagálnak a hangulat-módosító kémiai szerekre, hajlamosak a koffein-függőségre. Klienseim közül sokan szoktak rá függőségig a diétás kólára, mely koffeint és aspartam édesítőszert (NutraSweet néven) tartalmaz. Ez a két stimuláló szer amfetaminszerű lökést ad, ami egyesek szerint csökkenti az étvágyak. Akik azért esznek, hogy elfedjék érzelmi fájdalmaikat, vagy, mert nem szeretik a munkájukat, megerőszakolják saját testüket azzal, hogy munkára kényszerítik a koffeinnel, amikor a lelkük már nem akar dolgozni.
   Az aspartman tudatmódosító hatásáról a kutatások vegyes eredményeket hoztak. Sok esetben panaszkodtak szédülésről, letargiáról, idegességről, szelességről, miután NutraSweet édesítőt fogyasztottak. Másrészről ez a kémia szer serkenti az agy feniletilamin termelését, ez az a vegyület, mely a romantikus szerelem pillanataiban termelődik bennünk. Ugyanez a szerelmi drog található meg a csokoládéban is.
   Bár a diétázók azért isznak diétás kólát, hogy édes italt élvezhessenek kalóriák nélkül, a mesterséges édesítők, megemésztése visszaüthet a jó szándékú fogyókúrázóra. Sok tanulmány szerint a mesterséges édesítők stimulálják az étvágyat, és evési rohamokhoz vezetnek.
   A kóla – az eredeti és a diétás egyaránt – kimeríti a test magnézium szintjét, ezzel csökken az energia, és kialakul az evés utáni vágy. A kólákban található foszforsav kapcsolatba lép a magnéziummal, és kivonja azt a testből. Egy dobozos kóla 36 milligramm magnéziumot von el a fogyasztó testéből Kenneth Weaver orvos kutatásai szerint (East Tennessee University).
   Természetesen más szénsavas üdítők is tartalmaznak koffeint, mesterséges íz-fokozókat és édesítőszereket. Ha foglalkoztat, hogy mennyi koffeint fogyasztasz, jó, ha elolvasod az üdítőkön, hogy mit tartalmaznak, mielőtt legurítod a torkodon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése