Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. március 13., kedd

Csírák fogyasztása mint az enzimpótlás hatékony módszere

 
"TÁPLÁLÉKUNK LEGYEN AZ ORVOSSÁGUNK!" (Hippokratész)

Az egészséges táplálkozást segíti a "zöld" étrend, a csírakúra.  A csírák a növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet tartalmazzák.
 
A biocsírák élő élelmiszerek, fogyasztásuk - akár kúra jelleggel - rendkívül fontos, hiszen egészségünk múlik azon, hogy van-e elegendő enzim a szervezetünkben.
Miután nem könnyű hiteles biotermeléssel termesztett friss élelmiszerhez jutni,
érdemes megismernünk  az egészséges táplálkozás eme egyszerű útját.
 
Az enzimek komplex katalizátorok, melyek ellenőrzik a szervezet összes kémiai
reakcióját. Születésnél egy adott mennyiséggel rendelkezünk, aminek életünk végéig ki
kellene tartani. A helytelen életmód, a rossz táplálkozás, a betegségek óriási mennyiséget
fogyasztanak, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre jobban ki van téve a betegségeknek.
 
A csírák kiváló forrásai az A-, B-komplex, C-, D-, E-, G-, K- még U-vitaminnak és ásványianyagoknak: pl.: kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium és szilícium, ezek mind
természetes formában vannak jelen, amit a szervezet legkönnyebben használ fel. A pici
magból óriási energiával tör elő az új élet és tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet,
amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez.

Háromezer enzimet fedeztek fel az emberi testben. Egy perc alatt egyetlen enzim 36 millió
biokémiai reakcióban vesz részt
. Minden egyes sejt termel enzimet, de... tudnod kell, hogy
tested enzimellátása nem végtelen.
 
Amikor melegítjük az ételt, minden enzimet elpusztítunk, és így a szervezetnek egyedül kell
megoldani az emésztést. Így idővel a szervezet tartalékai annyira elapadnak, hogy korai
öregedés lép fel.
 
A megelőzés a legjobb gyógyítás, amit a szervezetünk felerősítésével, karbantartásával, a
hiányzó elemek rendszeres bevitelével és pótlásával érhetünk el. A betegségek megelőzésében
jelentős szerepet játszanak a bioaktív természetes antioxidánsok, amelyek közül a C- és Evitaminok
és a karotinoidok nagy figyelmet kapnak.
 
A magok enzimjei csírázáskor megszaporodnak, keményítőjük cukorrá alakul át, fehérjéjük
aminosavakká, zsírjuk zsírsavakká bomlik. C-vitamin tartalmuk akár 27-szeresére, karotin
tartalmuk 2 órai csírázás után mintegy 200%-kal, B-vitamin tartalmuk 50%-kal, E-vitamin
tartalmuk 120%-kal nőhet.
 
A csíráztatott gabonákban, magokban található dimetoxi, benzokinon és hidrokinon az
aszkorbinsavval nagyon nagy hatással tudnak lenni a gyenge szervezetre, segítik a
megerősödését. A biocsírák salaktalanítják a szervezetet, különösen lábadozás idején
segítenek regeneráló hatásukkal.

A biocsírák 25%-kal több kalóriát tartalmaznak mint a hús, de nem hizlalnak (azonnali
energiát adnak, hiszen "élő ételek"), mert nincs bennük zsír, koleszterin, hormon és
antibiotikum, és 100%-ban emészthetőek. Tökéletes kombinációban tartalmazzák az
egészséges élethez szükséges elemeket.

A csíráztatással kapcsolatos gyakorlati tanácsokról, a különböző csírák jótékony hatásról a későbbiek során olvashatsz.
 
Forrás:Internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése